Випадково видалили фото з телефону: як відновити та зберігати знімки надовго

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 серпня 2024, 07:56

Зберегти фото можна не тільки на телефоні чи комп'ютері

Зробити гарне фото на смартфон — половина справи. Якщо ви хочете дивитись на знімки і через рік чи два, згадуючи приємні моменти, потрібно потурбуватися про збереження ваших даних.

Для того, щоб смартфон почував себе якнайкраще, потрібно регулярно очищувати його пам'ять від старих файлів — це допомагає мати достатньо місця для роботи потрібних програм. В корзину часто йдуть фото та відео, як одні із найбільших за розмірами файлів.

Якщо ви випадково видалили фото не варто одразу панікувати. Якщо це відбулося нещодавно, його ще можна відновити без втрати якості. Для цього потрібно перейти до папки "Нещодавно видалені", вибрати фотографію та натиснути "Відновити" у нижньому правому куті екрана. В деяких випадках, відновити давно видалені знімки можна тільки за допомогою спеціальних програм.

Для того, щоб зберегти спогади, можна скористатися хмарними інструментами і не тільки. Для цього є кілька можливостей:

  • Google диск — ресурс, де зручно і безпечно зберігати фото і відео без ліміту за часом. Обмеження по об'єму 15 Гб. Якщо у вас в телефоні використовується акаунт Google, можна налаштувати синхронізацію із Google Фото і зображення та відео зберігатимуться автоматично.
  • iCloud — тут можна зберігати і синхронізувати фото з iPhone. Фото iCloud дозволяє також автоматично вивантажувати фото з телефона. Є 5 Гб безкоштовного простору в сховищі.
  • Резервний жорсткий диск — радять переносити фото з телефона на HDD, використовуючи його як архів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що рис та фен, як способи висушити телефон не вважаються безпечними. Вони можуть привести до пошкоджень гаджета.