Не робіть це з телефоном, що впав у воду: небезпечні способи сушки

Читать на русском
Автор
Деякі телефони можуть витримати нетривале занурення
Деякі телефони можуть витримати нетривале занурення. Фото Freepik

Старі способи вже не добрі для сучасних смартфонів

Силікагель, паперові рушники та головне — швидке виймання телефону з води. Ці способи порятунку гаджета після занурення й досі відомі не всім. Дехто за звичкою користується старими методами, які насправді можуть нашкодити телефону.

Як зазначає "Пандасек'юріті", телефон вважається пошкодженим навіть після кількох секунд у воді. При цьому деякі сучасні моделі мають захист від вологи, тож бризки чи навіть короткочасне занурення можуть витримати. Деякі виробники окремо зазначають, скільки саме телефон може взаємодіяти з водою. Проте — чим довше телефон занурений, тим вищий ризик пошкодження.

Небезпека використання рису для сушки смартфона

Серед популярних способів сушки телефона — використання рису. Однак сучасніші дослідження показали — він недостатньо гарно працює. Рис може допомогти, але це не найефективніше рішення та не гарантує успіху. Сучасні пристрої мають щільно закриті відсіки, де волога може залишитися на тривалий час.

Рис також дуже крохмалистий, що може залишати пил, що ускладнить очищення пізніше. Також є ризик, що зерна рису застрягнуть у портах смартфона. Їх може бути досить складно видалити, оскільки рис набухає під впливом води.

Небезпека використання фену для сушки смартфона

Замість того, щоб випаровувати вологу, фен може проштовхувати воду глибше в щілини, на ті місця, які раніше були сухими. Крім того, фени випромінюють тепло, а високі температури можуть призвести до розплавлення пластику, деформації компонентів або навіть пошкодження схем смартфона.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна захистити свій смартфон від іншої небезпеки — хакерів. Навіть прості налаштування можуть зберегти вам час і нерви.