Захистіть свій телефон від хакерів: як підвищити власну безпеку

Читать на русском
Автор
Хакерам потрібні не тількі банківські дані, а й фото чи переписки
Хакерам потрібні не тількі банківські дані, а й фото чи переписки. Фото Колаж "Телеграф"

Про безпеку слід турбуватися не тільки загалом, а й в додатках окремо

Ризик, того, що ваш телефон буде зламаний хакерами існує постійно. Шкідливі програми, посилання з вірусами — методів не злічити.

Однак можна підвищити безпеку власного гаджета, для того, щоб уникнути хоча б частини неприємностей. Лайфхаки можна умовно розділити на ті, які застосовуються всередині окремих програм та загальні для телефона.

Основні заходи безпеки

  1. Заблокуйте свій телефон — використовуйте надійний пароль, відбиток пальця або розпізнавання обличчя, щоб захистити свій пристрій. Цей базовий крок має вирішальне значення для запобігання несанкціонованому доступу, особливо якщо ваш телефон втрачено або вкрадено.
  2. Оновлюйте програмне забезпечення — регулярно оновлюйте операційну систему та програми свого телефону, щоб виправити вразливі місця. Увімкніть автоматичне оновлення, якщо це можливо.
  3. Використовуйте VPN — підключаючись до загальнодоступної мережі Wi-Fi, використовуйте віртуальну приватну мережу (VPN) для шифрування підключення до Інтернету, щоб хакерам було складніше перехопити ваші дані.

Безпека в програмах

  1. Завантажуйте програми з офіційних джерел — встановлюйте програми лише з офіційних магазинів програм (Google Play Store або Apple App Store), щоб уникнути шкідливого програмного забезпечення.
  2. Увімкніть двофакторну автентифікацію — увімкніть двофакторну автентифікацію в програмах, які її пропонують. Це додає додатковий рівень безпеки, крім простого пароля.
  3. Керуйте дозволами додатків — регулярно переглядайте та обмежуйте дозволи додатків, забороняючи доступ до конфіденційної інформації, як-от контактів і SMS, за винятком крайніх випадків.

Раніше "Телеграф" розповідав про цікаву та корисну функцію смартфона з ОС Android. Одна з них дозволяє не тільки відслідкувати телефон з комп’ютера, а й віддалено стерти з нього дані.