Телефон впав у воду: що потрібно зробити одразу, щоб він не зламався

Читать на русском
Автор
2851
Телефон у воду можна впустити навіть вдома Новина оновлена 17 серпня 2024, 07:33
Телефон у воду можна впустити навіть вдома. Фото Freepik

Намочити телефон — одна з популярних проблем, проте якщо діяти оперативно можна врятувати гаджет

Якщо телефон не включається — це проблема, але вона може мати цілком раціональне пояснення. Іноді так буває після того, як телефон впав у воду. В такому випадку його включати одразу не можна.

Аби мінімізувати пошкодження та спробувати врятувати смартфон чи звичайний телефон потрібно дотримуватися правильної послідовності дій. Перша — якомога швидше дістати гаджет. Чим довше він залишався зануреним, тим вище ймовірність незворотного пошкодження.

Телефон впав у воду, що робити:

Вимкніть телефон

Після того, як ви дістали телефон негайно вимкніть його або вийміть акумулятор, якщо це можливо. Це відключає джерело живлення та запобігає коротким замиканням, зменшуючи подальше пошкодження. Іноді телефон може вимкнутися сам.

Розберіть знімні частини

Зніміть корпус телефону та вийміть SIM-карту, SD-карту та акумулятор (якщо знімний). Це забезпечує кращий доступ для сушіння.

Висушіть телефон

Обережно видаліть зайву воду з телефону чистою сухою тканиною або паперовими рушниками. Уникайте тертя, оскільки це може проштовхнути воду далі в пристрій.

Використовуйте осушувачі

Помістіть телефон у герметичну ємність, наповнену пакетами силікагелю. Ці осушувачі поглинають вологу протягом 24-48 годин.

Не підключайте до зарядки

Не заряджайте телефон, поки він повністю не висохне. Заряджання мокрого телефону може спричинити коротке замикання та подальше пошкодження.

Зверніться за професійною допомогою

Якщо ваш телефон не вмикається після висихання або якщо ви помітили будь-які проблеми, віднесіть його в авторизований сервісний центр для професійної діагностики та ремонту.

Варто пам’ятати, навіть якщо вам здається, що ви відбулися переляком і телефон працює нормально, все одно поспостерігайте за його роботою ще кілька днів. Пошкодження може бути видно не одразу.

Раніше "Телеграф" розповідав про різні лайфхаки для Android. Вони можуть, наприклад, допомогти знайти загублений телефон.