Зарядити смартфон за 5 хвилин: список перевірених методів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 серпня 2024, 10:09

Існує низка нехитрих способів

Під час війни із РФ телефон для українців став невід’ємним пристроєм. Саме завдяки йому ми дізнаємося про актуальну інформацію про ситуацію в країні та повітряні тривоги.

Проте за умов відключення світла складно залишатися на зв’язку. Тому "Телеграф" вирішив розповісти читачам про те, як можна прискорити процесс зарядки телефона.

Увімкніть режим польоту

Авіарежим на смартфоні відключає всі бездротові підключення: Wi-Fi, стільниковий зв’язок, Bluetooth, GPS та радіочастотний зв’язок ближньої дії (NFC). У режимі польоту техніка заряджається вдвічі швидше.

Вимкніть телефон

Навіть якщо ви не торкаєтеся смартфону поки він знаходиться на зарядці, він продовжує виконувати ресурсомісткі процеси. Усі вони використовують енергію акумулятора. Краще пристрій взагалі відключити та почекати 5-10 хвилин.

Закрийте всі програми

Програми з потужною графікою блискавично з’їдають заряд батареї. Навіть якщо ви їх не використовуєте, і вони висять у фоновому режимі. Тож краще їх закрити.

Вимкніть процес синхронізації

Можна заряджати телефон від порту USB. Для цього після підключення кабелю потрібно вибрати режим "Тільки заряджання". Таким чином ви не передаватимете файли, а підживлення акумулятора трохи прискориться.

Увімкніть режим енергозбереження

У цьому режимі в телефоні вимикаються всі функції, крім основних.

Зніміть чохол

Усі смартфони у сучасних мобільних пристроях працюють на іонно-літієвому акумуляторі. Такий вид акумуляторів довше служить і швидше заряджається, якщо не перегрівається.

Чохол хоч і є захисним бар’єром для телефону, але під час зарядки він створює задушливу оболонку. Смартфон сильно нагрівається. Хорошим рішенням зніматиме чохол. Акумулятор охолоне та швидше зарядиться.

Раніше "Телеграф" розповів, як прискорити роботу смартфона, якщо він гальмує.