Не всі знають про ці тонкощі: як прати, щоб біла білизна не виглядала пошарпаною

Читать на русском
Автор
Речі виглядатимуть бездоганно
Речі виглядатимуть бездоганно. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Завдяки цим хитрощам речі не втратять білизну

Білий одяг – це класика та елегантність. Вона поєднується з різними стилями та виглядає бездоганно. За умови, що вдається зберегти білий колір одягу під час прання.

Найчастіше білі речі стають сірими та жовтими через помилки під час прання. Виправити ситуацію допоможе продукт із кухонної шафки. І йдеться не про соду.

Чому білий одяг стає сірим

Коли йдеться про білі тканини, пам’ятайте основне правило – ніколи не періть їх з одягом інших кольорів. Тоді відразу з’явиться сірий відтінок чи пожовтіння тканин.

У випадку з білим одягом важлива також температура прання. Найкраще слідувати рекомендаціям виробника, вказаним на етикетці. Намагайтеся не використовувати гарячу воду. Температура вище 40 °C не підходить для білого одягу. У таких умовах вона швидше сіріє та жовтіє.

Як прати білий одяг

Здається, немає нічого простішого відокремити білі речі від кольорових, скласти їх у пральну машинку та запустити її. Але після прання може виявитися, що біла білизна має пошарпаний вигляд.

Причиною може бути кондиціонер для білизни. Цей засіб не змивається з тканини повністю. Завдяки цьому одяг має приємний аромат, але білі речі швидше сіріють і виглядають потертими.

Крім того, білий одяг слід поміщати в пральну машину, в якій раніше були світлі або кольорові тканини. Не рекомендується прати його одразу після темного одягу. Усередині пристрою все ще можуть залишатися темні волокна, які позбавлять чарівності білі сорочки та інші предмети одягу.

Як відбілити одяг без хімії

Повернути білизну одягу допоможуть не лише професійні засоби для прання. Ефективний відбілювач можна знайти практично на кожній кухні. Це лимонна кислота. Вона чудово освіжає колір та усуває сірість.

Просто насипте дві ложки засобу у барабан і запустіть відповідну програму.

Також можна розчинити п’ять столових ложок кислоти у літрі води. Налийте дві мірні склянки у відділення для кондиціонера для білизни. Це допоможе не тільки зберегти білий колір речей, а й зробити тканини м'якіше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко видалити плями з м’яких меблів. Засіб для очищення точно є у вашій ванній кімнаті.