Це треба мити мінімум раз на тиждень: один пункт прибирання, про який всі забувають, і дарма

Читати російською
Автор

Про цю деталь ви могли забути

Ми розповідали, як навіть під час тривалого прибирання зберегти руки та ідеальний манікюр. Тепер поговоримо про один пункт у прибиранні оселі, який багато хто ігнорує.

Ви коли-небудь замислювалися над тим, наскільки часто ви чистите свою щітку для волосся? Виявляється, це завдання, яке ми часто оминаємо, але воно має велике значення для здоров'я вашого волосся. Про це нагадали на Express.

Чому важливо чистити щітку?

Наші щітки для волосся збирають не лише волосся, але й шкірне сало, пил, залишки стайлінгових продуктів та інші забруднення. Ці відкладення можуть сприяти розмноженню бактерій та викликати подразнення шкіри голови.

Регулярне чищення щітки допомагає ще й зберегти волосся чистим. Адже брудна щітка може переносити бруд і жир на чисте волосся, змушуючи його швидше забруднюватися.

Як часто потрібно чистити щітку?

Експерти рекомендують чистити щітку для волосся щонайменше раз на тиждень, а краще – частіше, особливо якщо ви використовуєте багато засобів для вкладання волосся.

Як правильно почистити щітку?

  • Спочатку видаліть все волосся, що застрягло в щітці.
  • Наповніть миску теплою водою, додайте трохи шампуню або мила і замочіть щітку на 15-20 хвилин. Додавання невеликої кількості оцту до мильного розчину допоможе дезінфікувати щітку.
  • Використовуйте стару зубну щітку, щоб очистити щетину від забруднень.
  • Ретельно прополощіть щітку під проточною водою і висушіть її в вертикальному положенні.

Регулярне чищення щітки для волосся – це простий, але дуже важливий ритуал, щось середнє між гігієною та прибиранням, і для обох цих сфер буде важливий. Також ми розповідали, як піна для гоління допоможе вам вичистити оббивку м’яких меблів.