Щоб не викидати диван, діяти треба негайно: популярний засіб прибирання лише посилить запах котячої сечі

Читати російською
Автор

Ця проблема знайома, мабуть, всім, у кого є улюбленці

Неприємні запахи в домівці пригнічують і псують настрій. Ми розповідали, що зробити, щоб сміття не протікало у відро. Тепер розберемо поширену проблему залишкового запаху від котячої сечі.

Проблема запаху котячої сечі знайома багатьом власникам пухнастих улюбленців. Навіть після ретельного прибирання неприємний аромат може довго нагадувати про неприємний інцидент. Але не варто впадати у відчай! Існує кілька ефективних способів позбутися цього запаху, і ще один — зовсім невдалий, який лише посилить запах сечі. Розповідаємо про це разом із експертами з прибирання з modernistic.com.

Чому звичайні засоби для чищення не завжди допомагають?

Річ у тім, що котяча сеча містить специфічні білки, які проникають глибоко в волокна тканини. Саме вони створюють стійкий запах. Звичайні миючі засоби не можуть повністю його нейтралізувати.

ШІ / Цей запах дуже складно прибрати /Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як діяти, щоб позбутися від запаху:

  • Чим швидше ви виявите пляму, тим легше буде її видалити. Промокніть пляму сухою тканиною, щоб увібрати якнайбільше рідини.
  • Іноді старі плями можуть бути невидимі неозброєним оком. Ультрафіолетова лампа допоможе виявити їх, адже флуоресцентні компоненти сечі світяться під ультрафіолетовим світлом.
  • Ензимні очищувачі — це найефективніший спосіб позбутися запаху котячої сечі. Ензими розщеплюють білки, що викликають неприємний аромат. Нанесіть очищувач на пляму і залиште діяти згідно з інструкцією.
  • Якщо під рукою немає спеціального засобу, можна скористатися розчином білого оцту і води (пропорція 1:3). Оцет допоможе нейтралізувати неприємний запах, однак експерти наголошують, що це — тимчасовий захід.

Чого не варто робити

Точно не потрібно терти пляму. Це може призвести до її розмазування і проникнення глибше в тканину. Також не слід використовувати очищувачі на основі аміаку. Аміак має схожу хімічну структуру з сечовиною, що міститься в сечі, тому він може посилити запах.

Тож обирайте ензимні очищувачі, і ніякого аміаку. Щоб дізнатись, на основі чого ваш очищувач, уважно читайте склад засобу або проконсультуйтесь з продавцем у магазині. Також ми розповідали про цікавий трюк, який дозволить зберегти манікюр під час прибирання.