Дерев'яна дошка буде як нова: три прості інгредієнти, які повернуть дереву первозданний вигляд (відео)

Читати російською
Автор

Чудова ідея для чищення

Підтримка чистоти на кухні та у кухонних інструментах — це тривалий процес. Ми розповідали, як сонце допоможе вам очистити плями на пластикових контейнерах для їжі. Тепер ділимось секретом ідеального кухонного приладдя з дерева.

Дерев'яні дошки та ложки – це не лише функціональні, а й красиві кухонні аксесуари. Щоб зберегти їх в ідеальному стані, використовуйте натуральні засоби. Вдалою інструкцією поділився експерт з problemsolvedshow.

Як очистити дерев’яні вироби

  1. Створіть пасту з харчової соди та лимонного соку. Для цього можна мочити в соду половинку лимона і діяти цим, як щіткою.
  2. Ретельно потріть забруднені ділянки дерев'яних поверхонь. Приділіть увагу потемнілим частинам та тим, на яких видно забруднення.
  3. Промийте під проточною водою. Залиште дошки та ложки висохнути на повітрі.
  4. Після цього важливий етап — обробіть мінеральною олією. Це збереже дерево і не дасть йому розтріскатись.

Чому саме мінеральна олія?

Вона створює на поверхні дерева захисну плівку, яка відштовхує вологу та бруд, при цьому залишаючи пори дерева відкритими для дихання. Експерт каже, що її можна замінити олією з льону чи волоського горіха, а от олії для смаження, такої, як оливкова чи соняшникова, краще уникати.

За словами експерта, ваші інструменти будуть ідеальними, якщо повторювати цю процедуру раз на місяць. Також ми розповідали, як зробити так, щоб блендер сам себе помив.