Три "золотих" правила заряджання телефона на щодень: акумулятор прослужить довше

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 вересня 2024, 09:59

Є правила як заряджати смартфон та на скільки відсотків

Щоденні звички заряджання смартфона можуть зашкодити гаджету. Ці помилки робив маже кожен користувач техніки. Якщо їх не припускатися, акумулятор телефона працюватиме довше.

Окрім того, що обладнання для зарядки телефона має бути якісним і справним, є також й інші вимоги. "Телеграф" зібрав три найбільш розповсюджені правила для ефективного та не шкідливого заряджання.

Уникайте повних циклів зарядки

Замість того, щоб заряджати від 0% до 100%, намагайтеся підтримувати рівень заряду акумулятора від 20% до 80%. Ця практика може продовжити термін служби вашої батареї.

Тримайте свій телефон холодним

Тепло може погіршити стан акумулятора. Уникайте використання телефону для інтенсивних завдань під час заряджання, не накривайте та не тримайте на м'якому. Краще заряджати поклавши на тверду, прохолодну поверхню не на сонці.

Заряджайте за потреби

Спробуйте недовго зарядити телефон, коли заряд акумулятора досягне приблизно 30%. Регулярні "поповнення" можуть бути більш корисними, ніж великі цикли зарядки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як налаштувати сповіщення на телефоні. Окремим програмам можна заборонити надсилати повідомлення, тоді як деяким варто дозволити пробиватись навіть у режим "Не турбувати".