Ви самі псуєте свою кухню: дизайнери поділились лайфхаком, який заощадить вам половину місця

Читать на русском
Автор
1031
Як зробити вашу кухню більшою
Як зробити вашу кухню більшою. Фото discinteriors.com

Поради експертів щодо дизайну

Ваша кухня відчуває себе тісною? Доклавши трохи креативності та планування, ви зможете перетворити свою кухню на простору та функціональну зону. Також ми розповідали, які кольори дизайнери радять для сучасного українського стилю.

На homesandgardens.com поділились деякими експертними порадами щодо дизайну. Вони допоможуть збільшити простір вашої кухні та зробити її більш відкритою.

Збільшення вертикального простору

Високі шафи — ваш кращий друг. Розтягніть їх аж до стелі, щоб збільшити місткість для зберігання. Виставляйте свій улюблений посуд на відкритих полицях, щоб додати візуального інтересу та заощадити місце в шафі. Повісьте каструлі та сковорідки на полиці, щоб звільнити цінний простір у шафі.

Подбайте про освітлення

Максимізуйте природне освітлення, використовуючи прозорі штори або жалюзі. Також включіть освітлення під шафою, підвісні світильники та вбудоване освітлення, щоб створити відчуття яскравішого та просторішого. Виберіть світлу фарбу або шпалери, щоб зробити кімнату більшою.

Розумні рішення для зберігання

Є чимало містких рішень — наприклад, використовуйте кутові шафи з висувними полицями, щоб максимально збільшити місце для зберігання. Тримайте ящики впорядкованими за допомогою перегородок і лотків. Використовуйте настінні стійки для спецій, посуду та інших дрібних предметів.

Багатофункціональні меблі

Якщо ваша кухня маленька, обирайте меблі, які мають подвійне або навіть потрійне призначення. До прикладу, розкладний стіл може служити як обіднім столом, так і додатковим робочим місцем, а пуфи та дивани з вбудованим відсіком для зберігання заощадять вам місце в шафках.

Дотримуючись цих порад, ви зможете створити кухню, яка буде одночасно функціональною та візуально привабливою, незалежно від її розміру. Також ми розповідали про те, який колір буде популярним у 2025 році.