"Зелена помилка" в інтер’єрі зробить ваш дім жалюгідним: дизайнери попередили про рослини в оселі

Читать на русском
Автор
Рослини — це, перш за все, відповідальність
Рослини — це, перш за все, відповідальність. Фото pexels.com

Озеленення кімнат може здатися гарною ідеєю, але є нюанс

Декор має бути функціональним. Прикрашаючи свій дім, ми прагнемо створити затишну атмосферу. Але не варто забувати про практичність. Приміром, ми розповідали, чому дорога мармурова стільниця може стати катастрофою для кухні.

Дизайнери з livspace.com розповіли про помилку. Вона полягає в тому, що люди часто захоплюються красивими зеленими оазисами в інтер'єрах і прагнуть створити щось подібне вдома. Але іноді це буквально вилазить боком.

Чому не варто поспішати озеленювати дім

Рослини – це не просто декор, це відповідальність. Давайте будемо чесними: догляд за рослинами – це не просто полив раз на тиждень. Це обрізка, пересадка, боротьба зі шкідниками. Якщо ви не готові присвятити цьому час, краще не починайте. Адже занедбані рослини замість того, щоб радувати око, створюють відчуття безнадії.

Якщо ви не мали справи з рослинами, але хочете мати красиву озеленену оселю — не поспішайте. Придивіться до простих у догляді кімнатних рослин і почніть з одного-двох зеленят. Часто люди, уявляючи свої "кімнати мрії", хочуть скупити всі екзотичні рослини у флористичному магазині, але зазвичай вони складні у догляді. Тож за місяць-другий з вашого зеленого оазису залишаться засохлі (або зогнилі) патики, що сиротливо стирчать з горщиків.

Рослини – це чудовий елемент декору, але вони потребують догляду. Якщо ви не впевнені, що зможете приділити їм достатньо часу, краще виберіть інші варіанти декору, які не вимагають особливих зусиль у догляді. Також ми розповідали про помилку у виборі кольорів для інтер’єру.