Хочете, щоб було "по-багатому"? Дизайнери назвали поширену помилку, яка робить "пшонку" навіть з вишуканого ремонту

Читать на русском
Автор
На фото ми бачимо чимало яскравих кольорових осередків
На фото ми бачимо чимало яскравих кольорових осередків. Фото 24 канал

Акцентні кольори — вдале рішення, але з ними потрібно вміти працювати

Іноді в дизайні інтер’єру бажання зробити як краще може призвести до катастрофи. Ми розповідали про те, чому не варто використовувати мармурові стільниці. Тепер розповімо про помилку, яка може перетворити розкішний ремонт у якусь подобу "пшонка-стайлу".

Помилка ця полягає у неправильному використанні акцентних кольорів та акцентних стін. Про це розповіли дизайнери з livspace.com.

Ідея акцентної стіни – це чудовий спосіб додати індивідуальності та глибини будь-якому приміщенню. Проте, часто ця концепція перетворюється на дизайнерську пастку. Занадто багато акцентних стін в одному просторі створюють візуальний шум, відволікаючи увагу від основних елементів дизайну. Насичені кольори, особливо в обмежених просторах, можуть зробити кімнату похмурою та тісною.

Чому менше – більше в контексті акцентних стін?

Акцентна кольорова стіна за визначенням має бути єдиним візуальним центром кімнати. Коли таких центрів занадто багато, жоден з них не привертає належної уваги. Це призводить до відчуття безладу та недосконалості дизайну.

Якщо ви хочете додати кольору та текстури в інтер'єр, але не бажаєте обмежуватися лише стінами, розгляньте такі варіанти:

  • Декоративні елементи, як картини, гобелени, дзеркала в кольорових рамах, полиці з яскравими предметами.
  • Кольорові подушки, килими, штори.
  • Яскраві крісла, дивани, столи.

Дотримуючись простих правил, ви зможете створити гармонійний та привабливий інтер'єр. Також ми розповідали, як дешево оновити своє житло.