Припиніть це робити щодня: в яких місцях вдома небезпечно заряджати телефон і чому

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 08:22

Це правило слід просто запам’ятати

Процес заряджання телефону може негативно позначитися на батареї, якщо це робити неправильно. Наприклад, дуже важливим є місце, в якому буде залишено пристрій на цей час. Заряджаючи гаджет удома, потрібно враховувати, що є місця, куди смартфон не можна класти.

Йдеться про те, щоб у жодному разі не заряджати пристрій на дивані або м’якій поверхні. Про це повідомляє Itech.ua.

Річ у тому, що коли йде процес заряджання акумулятора, він відчуває навантаження та нагрівається. А якщо в цей час гаджет залишити на дивані, кріслі й т.д., це ще більше нагріє батарею. Це, своєю чергою, погіршить роботу телефону.

Якщо розетка знаходиться біля вашого ліжка і ви за звичкою ставите смартфон на зарядку і кладете його під подушку або ковдру, це також велика помилка. У закритому просторі гаджет може повністю вийти з ладу. Є і ймовірність того, що смартфон, що перегрівся, може навіть спалахнути.

Експерти радять заряджати пристрій на твердій поверхні. При цьому, перед процесом заряджання рекомендується знімати з телефону чохол, оскільки він також може перегріватися в процесі зарядки батареї.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які є поширені помилки у використанні телефону. Їх роблять багато хто і тим самим вкорочує час якісної роботи гаджета.