Моль цього не потерпить: як позбутися шкідника на кухні за допомогою солі та ароматів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 17:24

Є кілька порад, які допоможуть боротися з міллю на кухні

Чи не кожна господиня стикалася з проблемою молі на кухні. Цей підступний шкідник здатний відкладати яйця і надовго поселятися в затишних місцях на кухні, де йому достатньо їжі. "Телеграф" вже розповідав, як прогнати павуків з дому, а сьогодні ділиться, як боротися з набридливою міллю.

Як виявилося, є кілька простих порад, які допоможуть запобігти появі молі, пише glavred.info. Також є способи, як боротися зі шкідником, якщо він уже завівся на вашій кухні.

Прості поради, які допоможуть боротися з міллю

Не купуйте зайве. Роблячи закупівлі сухих продуктів та круп, робіть це з розумом та не перевантажуйте кухню. Великі запаси довго лежатимуть, а отже є ризик, що в них заведеться міль.

Правильно зберігайте. Найкраще пересипати крупи та макарони в герметичні скляні або жестяні контейнери з паперових та целофанових пакетів. Так ви знизите ризик появи молі у крупах.

Викидайте все, якщо виявили міль. Якщо вже помітили, що у крупах та сухих продуктах завелася міль — доведеться викинути все. Тільки так ви зможете позбутися шкідника.

Ароматизація кухні. Міль відлякують деякі сильні запахи, тому боротися з нею можна за їх допомогою. Зробіть домашні ароматизатори з евкаліптової, м’ятної або лимонної ефірної олії та розкладіть по кухонних шафках. Так ви попередите появу молі.

Сіль — на допомогу. Харчова міль дуже боїться солі та уникає її. Тому якщо залишити дрібки солі в шафках з крупами, міль там не заведеться.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати сад до зими. Які фруктові дерева потрібно обрізати восени та як правильно це робити.