Не відривайте плодоніжку і не мийте: як правильно збирати та зберігати яблука на зиму
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2697
Ці прості поради допоможуть довше зберегти яблука свіжими
Цього року в українських садівників та дачників напрочуд гарний урожай яблук. Отже, саме час подбати про те, як правильно зберігати фрукти, щоб вони порадували смаком взимку. "Телеграф" уже розповідав, як правильно зберігати моркву після збирання врожаю, а сьогодні ділиться порадами, як правильно зберігати яблука.
Як виявилося, не всі сорти яблук підходять для тривалого зберігання, пише theLime. Потрібно правильно відсортувати яблука перед зберіганням, а також дати час "відлежатися".
Як підготувати яблука до зберігання
Виберіть для зберігання зимові тверді сорти яблук. Коли збираєте фрукти з дерева, не відривайте їх плодоніжку, це запобігає гниттю плодів. Коли збираєте яблука та готуєте їх до зберігання, не потрібно їх кидати і вдаряти, намагайтеся акуратно складати плоди, щоб не пошкодити їх.
Після того, як зібрали яблука з дерев, залиште в прохолодному приміщенні на 10-14 днів. За цей час на фруктах проявляться дефекти, якщо вони є, і ви зможете легко їх відсортувати. Для зберігання підійдуть лише цілі та непошкоджені плоди.
Як правильно зберігати яблука
- Зберігати яблука потрібно за температури не вище +4°С і нижче -1°С. Вологість повітря 90%.
- Не можна мити яблука перед тим, як відправляти їх на тривале зберігання. Зробити це можна буде безпосередньо перед вживанням.
- Різні сорти фруктів краще зберігати окремо один від одного.
- Для зберігання яблук підійдуть картонні коробки чи дерев’яні ящики.
- Викладати фрукти в ящики потрібно плодоніжкою вгору, можна в два шари.
- Кожне яблуко можна загорнути в папір або пергамент, це запобігатиме гниттю плодів.
- Можна зберігати яблука в сухому піску, виклавши їх так, щоб вони не торкалися одне одного.
Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з чорнобривцями після цвітіння, можна не тільки збирати насіння, але й використовувати сухі стебла.