Буде і смачно, і корисно: чотири речі, на які варто звернути увагу при виборі соняшникової олії

Читать на русском
Автор
508
Купуйте смачне та корисне
Купуйте смачне та корисне. Фото ru.freepik.com

Ці поради вам знадобляться

Олія є одним із базових продуктів на кухні кожної господині. На ній смажать смачні яєчні млинці, додають до салатів чи у випічку, а також вона є незамінним інгредієнтом під час консервації.

Дуже важливо обирати якісну олію і справа тут навіть не у тому скільки цей продукт коштує. Вибрати якісну олію можна зважаючи на чотири основні ознаки. Які саме — розповіли на порталі "Сарни News".

Як вибрати олію

Читайте інформацію на етикетці

До прикладу, інформація, що продукт не містить холестерину може порадувати покупця. Однак це просто рекламний захід, адже холестерин міститься лише у продуктах тваринного походження, а в олії його апріорі бути не може.

Звертайте увагу на наявність осаду

Якщо масло нерафіноване, наявність осаду допустима, оскільки в ньому можуть бути природні домішки. Якщо ж масло рафіноване, а на дні пляшки спостерігається осад або підозріла мутна суспензія, то ймовірно, перед вами підробка. Процес рафінації саме й передбачає очищення від усіх домішок.

Наявність вітаміну Е

Соняшники є багатим джерелом цього важливого вітаміну, який має потужні антиоксидантні властивості. Завдяки йому клітини організму захищені від шкідливого впливу вільних радикалів, що спричиняють мутацію здорових клітин і прискорюють їх старіння. Найбільша концентрація цього вітаміну міститься в нерафінованій олії, тому її корисно використовувати для заправки салатів. А от смажити на такій олії не можна, оскільки корисні речовини при цьому руйнуються, а у повітря виділяються канцерогени.

Назва олії

Важливо звертати увагу на те, яку саме олію ви купуєте. Інколи поруч зі словом "олія" може бути написано "рослинна". Це може бути суміш різних рослинних олій. Важливо, щоб поруч було написано слово "соняшникова".

Раніше ми писали, як зберегти картоплю свіжою аж до весни. Важливо дотримуватися кількох рекомендацій.