Цим лайфхаком користуються в ресторанах: шеф-кухар розкрив секрет яскравого кольору борщу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2413
Як можна покращити колір борщу
Смачний, наваристий український борщ — це улюблена страва багатьох українців. Його можна як готувати довго, так і зварити за 30 хвилин. Якісний борщ відрізняє одна важлива ознака — його насичений, багряний колір.
Однак далеко не завжди страва виходить яскравою. Кухар та кулінарний блогер Андрій Клюс на своєму ютуб-каналі розповів, як він із колегами виправляє це під час роботи в ресторані.
Як зробити борщ яскравим
За словами блогера, повернути колір та зробити його яскравим і насиченим допоможе простий трюк — потрібно просто додати наприкінці приготування трохи соку буряка. Буряковий сік – це натуральний харчовий барвник, який надає борщу насиченого червоного кольору. На смак це не має суттєвого впливу, адже буряк і так додається у страву.
Як правильно додавати буряковий сік у борщ?
Найкраще використовувати свіжовичавлений буряковий сік. Його можна приготувати за допомогою соковижималки або терки. Буряковий сік додають у борщ наприкінці приготування, за 5-10 хвилин до готовності. Це дозволить зберегти яскравий колір і приємний аромат.
До речі, ви знали, що не всі овочі, які вважають "обов’язковими", насправді так необхідно додавати в борщ? Приміром, ми розповідали, чому вам варто спробувати приготувати борщ без картоплі.