Отримаєте ранній урожай: коли та як правильно висаджувати цибулю на зиму

Читать на русском
Автор
784
Є кілька правил, які допоможуть виростити гарний урожай цибулі Новина оновлена 20 вересня 2024, 18:55
Є кілька правил, які допоможуть виростити гарний урожай цибулі. Фото Freepik

Прості поради щодо висадження цибулі на зиму

Багато досвідчених дачників знають, що цибулю можна садити не лише навесні, а й восени, щоб отримати ранній урожай. А щоб цей урожай порадував своїми плодами, потрібно знати, як правильно садити цибулю восени. "Телеграф" вже розповідав, як правильно збирати та зберігати яблука на зиму, а сьогодні ділиться порадами щодо висадження цибулі восени.

Перед тим, як висадити цибулини, потрібно правильно підібрати сорт, пише theLime. Як виявилось, найкраще для зимової посадки вибирати пізні сорти цибулин.

Коли і як правильно садити цибулю на зиму

Найкращий час для висаджування маленьких цибулин у землю — із середини жовтня до початку листопада. Приблизно за 30-35 днів до початку стабільних нічних заморозків. Якщо на вулиці вже кілька днів температура не вище +5 градусів, можна приступати до висаджування цибулі. Якщо посадити цибулю зарано, то проростуть паростки, а потім вони просто замерзнуть, не давши врожаю. Якщо посадити надто пізно, не встигне розвинутися коріння і рослина просто пропаде від холоду.

Для висадки цибулі потрібно вибрати спокійне безвітряне місце на ділянці, а грунт повинен бути пухким і родючим. Можна удобрити ґрунт під цибулю компостом, перекопавши його.

Викопайте невеликі ямки на 5 см у глибину та на відстані близько 15 см одна від одної. Висадіть цибулини коренем униз і закопайте. На зиму можна утеплити ділянку з цибулею гілками або сухим листям.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з чорнобривцями після цвітіння, можна не тільки збирати насіння, але й використовувати сухі стебла.