Деякі меблі будуть катастрофою для маленької квартири: дизайнери поділились лайфхаками

Читать на русском
Автор
3212
Правильний підбір меблів робить чудеса
Правильний підбір меблів робить чудеса. Фото riastatic.com

Меблі теж можуть бути компактними

Маленька квартира – це не вирок. Ми розповідали, як заощадити місце на кухні. До того ж, за допомогою правильного підбору меблів можна створити затишний і функціональний простір. ї

Разом з "Архітектурним дайджестом" розберемо кілька хитрощів, які допоможуть вам максимально ефективно використовувати кожен сантиметр. Це варто знати, формуючи вмеблювання невеликих приміщень.

Секрети вибору меблів для невеликих приміщень

Мультифункціональність

Обирайте меблі, які виконують кілька функцій. Наприклад, диван-ліжко або стіл, який можна трансформувати в письмовий. Чи лавка, яку поставили замість стільців. Або пуфи чи стільці, які вкладаються один в одного.

Компактність

Віддайте перевагу меблям з мінімальним набором деталей. Це можуть бути низькі столи, вузькі шафи або підвісні полиці.

Прозорі матеріали

Скляні або акрилові столи та стільці створюють відчуття легкості і не захаращують простір. Також вони пропускають та відбивають світло, а світло — найкращий друг тісних приміщень.

Вбудовані та вертикальні рішення

Вбудовані шафи, ніші та полиці допоможуть заощадити місце і створить відчуття впорядкованості. Добираючи меблі, використовуйте всю висоту кімнати. Високі шафи та стелажі допоможуть розмістити більше речей, не займаючи при цьому підлогу.

Правильно підібрані меблі можуть творити чудеса, навіть у найменших приміщеннях. А невдала — стане катастрофою. До речі, ми розповідали, які дизайнерські рішення будуть особливо актуальними в найближчі роки.