Авокадо "дозріє" за лічені хвилини: цей простий лайфхак вас здивує (відео)

Читать на русском
Автор
2921
Ці поради вам знадобляться
Ці поради вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

Зможете розрізати авокадо до сніданку

Заморський фрукт авокадо уже давно не є новинкою на поличках українських супермаркетів. Його часто використовують, як доповнення до сніданку, додають до салатів, готують смачні намазки або ж смузі.

Однак труднощі можуть виникати не лише зі зберіганням авокадо через його швидке чорніння, але й з вибором самого продукту. Авокадо може бути перезрілим і тоді його доведеться викинути, або ж недозрілим, але цей нюанс можна виправити. Як це зробити — розповіли на YouTube-каналі "DaveHax".

Як "дозріти" авокадо за лічені хвилини

Тож, якщо ви купили авокадо, але прийшовши додому зрозуміли, що воно тверде, завдяки простому лайфхаку ви зможете "дозріти" цей продукт. Щоб прискорити процес дозрівання авокадо, вам знадобиться лише фольга. Загорніть фрукт у фольгу, покладіть його в деко і помістіть в духовку, попередньо розігріту до 90 градусів. Через 10 хвилин дістаньте деко з духовки, розгорніть авокадо у фользі на решітці і дайте йому повністю охолонути.

Після зняття фольги ви побачите, що авокадо стало м’яким і готовим до вживання. Процес прогрівання допомагає вивільнити газ, що оточує фрукт, і таким чином прискорює його дозрівання — саме так цей метод пояснюється з наукового погляду в відео. Тож тепер не доведеться довго чекати, поки фрукт дозріє.

Раніше ми писали, як найкраще зберігати цибулю, щоб вона не гнила та не проростала. Овоч залишиться свіжим аж до весни.