Ці кольори зроблять вашу оселю візуально більшою: дизайнери поділились лайфхаком для маленьких квартир

Читати російською
Автор

Малі простори мають свої особливості декорування

Перетворити навіть невеликий простір на затишний і функціональний дім – цілком реально. Ми розповідали, як зберегти місце на кухні. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам вибрати ідеальну кольорову гаму для маленької квартири

Один із ключових моментів у цьому процесі – правильний вибір кольорової палітри. Дизайнерка Кшіті Шах поділилася із "Архітектурним дайджестом" своїми секретами з вибору кольору. Це допоможе візуально збільшити простір за допомогою кольору.

Чому нейтральні кольори – найкращий вибір для маленьких квартир?

Світлі, пастельні та нейтральні відтінки мають унікальну здатність відбивати світло і створювати ілюзію простору. Це класичний прийом дизайну, який використовується для візуального розширення невеликих кімнат.

Однак це стосується не лише стін та меблів. Шах вважає, що комбінація світлих пастельних тонів з природним світлом надає навіть невеликим приміщенням атмосферу простору та повітря.

borisstudio.com / Чим більше світла - тим більшим здається приміщення /borisstudio.com

Ефективно спроєктувати невеликий будинок чи квартиру може бути складно. Втім, проявивши трохи фантазії та креативних дизайнерських хитрощів, можна навіть невелику оселю перетворити на зручний, функціональний і стильний простір. Також ми розповідали, які тренди інтер’єру будуть актуальними в найближчі роки.