"Зовні шик, всередині — пшик": будівельник розповів про "тренди" ремонту, які вам насправді не потрібні (відео)

Читати російською
Автор

Вони мають дуже гарний вигляд на картинці

Мрія про власний будинок часто спонукає нас до сміливих дизайнерських рішень. Однак, на практиці не всі вони виявляються практичними. Ми розповідали. які кольори візуально розширюють маленькі приміщення. Тепер розповімо, на чому точно можна заощадити під час будівництва.

На своєму каналі "Дмитро Іванович про будівництво та дизайн" експерт з будівництва розповів про чотири поширені помилки. Вони можуть значно ускладнити життя в новому будинку і призвести до додаткових витрат.

Дах, що має складну форму

Дахи складної форми виглядають ефектно, але вони мають ряд недоліків. Складні конструкції даху мають більше стиків і швів, де з часом можуть з'явитися тріщини і протікання. З цього витікає і наступний недолік — ремонт і обслуговування складних дахів обійдеться дорожче, ніж простих. Для монтажу таких дахів потрібні висококваліфіковані фахівці, що збільшує вартість будівництва.

Нестандартні планування

Розмітка кімнат з великою кількістю ніш, виступів і косинців можуть виглядати оригінально, але на практиці вони створюють багато незручностей. Це ускладнює розміщення меблів, а ніші та виступи можуть "з'їдати" корисну площу.

А ще нестандартні планування завжди потребують додаткових розрахунків. Це може значно збільшити витрати на матеріали.

Цокольні поверхи

Поверхи, що наполовину заглиблені у землю, виглядають привабливо. Але їх будівництво та експлуатація пов'язані з рядом проблем. Таке будівництво вимагає значних фінансових вкладень через необхідність гідроізоляції та додаткових робіт. У регіонах з високим рівнем грунтових вод існує ризик підтоплення цокольного поверху. А ще такі приміщення, навіть зроблені за всіма правилами, не дуже функціональні — там часто буває недостатньо природного освітлення і погана вентиляція.

Гвинтові сходи

Такі сходи мають ефектний вигляд, але вони не дуже зручні в повсякденному використанні. На таких сходах легко спіткнутися і впасти. Підйом і спуск великих предметів по гвинтових сходах досить складний.

Якщо це сходи, якими ви майже не будете користуватися — нехай. Але якщо це єдине сполучення між поверхами, то краще не треба — просто уявіть ці вишукані закручені сходи, якими ви намагаєтесь перенести, скажімо, диван.

Перед початком будівництва варто ретельно проаналізувати всі "за" і "проти" кожного дизайнерського рішення. Іноді можуть створити більше проблем, ніж комфорту. Також ми розповідали, як можна заощадити на вбудованих стелажах.