Рушники знову стануть пухнастими та м'якими: з чим їх випрати

Читать на русском
Автор
871
Рушники здивують своєю м'якістю
Рушники здивують своєю м'якістю. Фото ru.freepik.com

Ці лайфхаки вам знадобляться

Купуючи рушники ми якийсь час насолоджуємося їхньою свіжістю та м'якістю. Однак вже за кілька циклів прання від ніжності рушників не лишається й сліду — вони стають жорсткими та колючими.

Аби попередити або змінити ситуацію можна скористатися кілька копійчаними лайфхаками та порадами. Про що йдеться — розповідає "Телеграф".

Як повернути рушникам м'якість

Оцет

Задля пом'якшення води, яка може бути причиною жорсткості рушників, потрібно додати у відсік для кондиціонера пів склянки оцту.

Сода

Перед пранням рушники потрібно замочити у розчині соди. Для цього потрібно розчинити три столові ложки у літрі води та залишити у цьому розчині рушники.

Сіль

Цей порошок також пом'якшує тканину. Для цього потрібно додати півтори ложки солі до прального порошку під час прання. При цьому, не варто забувати вмикати додатковий цикл полоскання, аби сіль вимилась з рушників. Також рушники можна попередньо замочити у сольовому розчині.

Лимонна кислота

Лимонна кислота — ще один засіб, який здатен пом'якшити рушники та видалити накип. Для цього можна додати 2-3 столові ложки лимонної кислоти у відсік для ополіскувача під час прання. Вона не тільки зробить ручники м'якими, а й допоможе позбутися неприємних запахів.

Варто пам'ятати, що сушіння рушників також відіграє важливу роль у їхній м'якості. Найкраще сушити рушники на відкритому повітрі або використовувати сушарку з функцією обдуву теплою повітряною масою. Це допоможе зберегти волокнисті тканини м'якими та пухнастими. Рушники не варто прати занадто часто, адже це може зробити їх жорсткими. Це допоможе зберегти їх зовнішній вигляд і м'якість на довший час.

Раніше ми писали, як можна заощадити на пранні. Достатньо лише увімкнути деякі функції на пралці.