Зробіть цю просту дію і сирники завжди триматимуться купи: секрет ідеального десерту

Читати російською
Автор

Сирники вийдуть ідеальними

Кисломолочний сир є одним із базових продуктів на кухні багатьох господинь, адже з нього можна приготувати безліч страв! Зокрема, восени з сиру виходять чудові гарбузові запіканки. Також з нього готують солоні намазки, роблять начинки та десерти.

Сьогодні ми хочем розповісти про секрети приготування однієї із найбільш популярних страв з сиру — сирників. Про це інформує "Телеграф".

Секрети приготування ідеальних сирників

  • Так, основним інгредієнтом приготування сирників є, власне, сир. А щоб страва вийшла вдалою сир повинен бути достатньо жирним, якісним та без зайвої вологи. Саме тому, перед приготуванням сирників кисломолочний сир потрібно дуже добре відтиснути від зайвої вологи, а лише після цього робити тісто.
  • Яйця додають у сирники для зв'язування інгредієнтів, але не варто переборщувати з їх кількістю. На 500 г сиру достатньо одного-двох яєць, інакше сирники можуть вийти надто твердими.
  • Для легкості текстури краще використовувати мінімум борошна (2-3 столові ложки). Замість борошна можна використовувати манку – вона додасть сирникам повітряності. Після додавання манки потрібно дати тісту постояти 15-20 хвилин, щоб вона ввібрала вологу.
  • Так само як і з яйцями, не варто додавати до тіста надто багато цукру, адже тоді воно може стати вологим. Краще трішки підсолодити сир, а до готової страви подати мед або джем.
  • Сир і яйця повинні бути кімнатної температури, а не прямо з холодильника, щоб уникнути різкого перепаду температур при смаженні.
  • Сирнички не повинні бути надто товстими. Найкращою є товщина близько 1-1,5 см. Так вони рівномірно просмажаться всередині й не залишаться сирими.
  • Сирники потрібно смажити на помірному вогні, не занадто гарячій сковороді. Так вони рівномірно прожаряться зовні і не підгорять. Найкраще обсмажувати їх на суміші масла і рослинної олії – це запобігає підгорянню вершкового масла.

Раніше ми писали, як найкраще зберігати цибулю, щоб вона не гнила та не проростала. Овоч залишиться свіжим аж до весни.