Мікроби поруч з вашим обличчям не залишаться: як ефективно очистити телефон

Читать на русском
Автор
Для очищення варто використати серветку з мікрофібри
Для очищення варто використати серветку з мікрофібри. Фото Freepik

Очищувати та дезинфікувати телефон рекомендують раз на тиждень

Слідкувати за чистотою телефона варто не тільки регулярно очищуючи кеш. На поверхні гаджета накопичується зайвий бруд та мікроби.

Щоб ефективно очистити телефон від них потрібно почати з його вимкнення. Також з телефона треба зняти захисний чохол. Його очищують окремо.

Очищення поверхні телефону

  • Змочіть тканину з мікрофібри розчином, що складається з однієї частини дистильованої води та однієї частини 70% ізопропілового спирту. Ця суміш ефективна для дезінфекції, але не пошкоджує захисне покриття екрана.
  • Обережно протріть усі поверхні телефону, уникаючи будь-яких отворів, як-от зарядних портів або динаміків, щоб запобігти проникненню вологи.
  • Використовуйте суху ватну паличку для очищення навколо кнопок, об’єктивів камери та інших невеликих ділянок, де накопичується бруд.
  • Не використовуйте відбілювачі чи абразивні засоби для чищення, оскільки вони можуть пошкодити поверхню телефону.

Очищення чохла

Залежно від матеріалу ви можете мити футляр водою з милом або протирати його дезінфікуючими серветками. Перед тим, як надіти на телефон, переконайтеся, що він повністю сухий.

Як часто потрібно очищувати телефон

Використовуйте суху тканину з мікрофібри щодня для видалення відбитків пальців і плям. Щотижня використовуйте спиртовий розчин для ретельнішого очищення.

Раніше "Телеграф" розповідав, про 4 функції, що допоможуть зекономити заряд акумулятора. Це не тільки режим економії енергії.