Ймовірно, ви робили це неправильно: як та скільки часу варити білі гриби (відео)

Читать на русском
Автор
Ці поради вам знадобляться
Ці поради вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

Як правильно варити білі гриби

Сезон грибів розпочато, а отже — на столах багатьох господинь уже почали з'являтися страви з цих продуктів. Так, дехто грибочки маринує, інші смажать або запікають з начинкою.

Для любителів самостійно збирати гриби важливо вміти правильно їх підготувати до сушіння, а тим, хто полюбляє білі гриби — уміти їх приготувати. Сьогодні ми хочемо розповісти, як приготувати гриби так, щоб розкрити повноту їхнього смаку та не заподіяти шкоди здоров'ю. Про це розповіли на YouTube-каналі "Топ рецепти у Алли".

Як правильно готувати білі гриби

Так, спершу гриби потрібно ретельно промити та очистити. Потім нарізати їх на скибочки бажаного розміру. Далі викласти нарізані гриби у каструлю з водою та увімкнути нагрів. Не слід додавати сіль у воду. Коли вода закипить — зняти піну та варити гриби протягом 20-30 хвилин. Після цього злити воду з каструлі і відставити гриби вбік.

Після цих маніпуляцій можна готувати страви з грибами, які вам до вподоби. Наприклад, їх можна приправити різними спеціями, додати сметану та тушкувати. Інший варіант — обсмажити їх на сковороді з цибулею, або приготувати суп чи запіканку. Найголовніше, що гриби вже відварені та безпечні для організму.

Раніше ми писали, як точно не варто сушити гриби. Вони вийдуть вологими та несмачними.