Вийдуть вологими та несмачними: як точно не варто сушити гриби

Читать на русском
Автор
Ці поради вам знадобляться
Ці поради вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

Варто дотримуватися технологій сушіння грибів

Настав сезон грибів і все більше господинь готують з ними смаколики або ж роблять заготівлі на зиму, на кшталт маринованих печериць. Окрім цього — багато хто любить збирати гриби самостійно, сушити їх та потім варити наваристі супи, робити підливи та соуси.

Аби страва вийшла смачною, а гриби довго зберігалися, важливо не лише правильно їх вибрати, але й засушити, дотримуючись певних технологій. Як правильно це зробити — розповідає "Телеграф".

Як правильно сушити гриби

Вибір грибів

Для сушіння найкраще підходять молоді та свіжі гриби. Уникайте використання перезрілих або пошкоджених екземплярів, оскільки вони можуть негативно вплинути на смак і якість готового продукту.

Підготовка до сушіння

Перед початком сушки гриби слід ретельно перебрати та добре промити. Після того, як ви очистите їх від піску та інших забруднень, обов'язково витріть кожен гриб паперовим рушником, щоб уникнути зайвої вологи. Найкраще гриби нарізати, оскільки в такому вигляді вони рівномірно просушаться. Однак не слід робити шматочки занадто маленькими.

Температура

Незалежно від того, де ви сушите гриби — у духовці, сушарці чи просто над плитою — ключовим фактором цього процесу є температура. Її не можна підвищувати надто сильно. Оптимальний діапазон — 40-50 градусів.

Контроль за процесом сушіння

Регулярно перевіряйте гриби під час сушіння, щоб уникнути пересушування або недостатньої просушки. Гриби повинні стати легкими та ламкими, але не перевареними. Це допоможе зберегти їх аромат і текстуру.

Правильне зберігання

Після сушки гриби потрібно обов'язково охолодити. Найкраще зберігати їх у стерилізованих банках. Кришки слід щільно закрити, щоб уникнути потрапляння повітря. Зберігайте банки в прохолодному та темному місці.

Раніше ми писали, як обходиться з грибами для найкращих страв. Їх у жодному разі не можна мити.