Рожевий — у вічному "бані": які кольори "під забороною" для сучасного українського стилю

Читати російською
Автор

Яскраві кольори можуть "зламати" вам інтер’єр

Сучасний український стиль в інтер’єрі може бути справді красивим та стильним. Ми розповідали, які кольори підходять до цього найкраще. Тепер поговоримо про те, які барви зовсім не працюють у ньому на гарний результат.

Щоб досягти гармонії, важливо не лише підбирати правильні матеріали та декор, але й правильно використовувати колір. Дизайнери розповіли, яких кольорів варто уникати, щоб не порушити автентичність стилю.

Український стиль інтер’єру: які кольори у вічному "бані"?

Кислотні та неонові відтінки

Яскраво-рожевий, кислотно-жовтий чи неоновий оранжевий – це кольори, які точно не впишуться в затишну атмосферу українського стилю. Вони занадто кричущі, тому не можуть гармонійно поєднуватися з натуральними матеріалами та традиційними орнаментами.

borisstudio.com / Легкі пастельні відтінки - в топі /borisstudio.com

Холодний метал

Сріблястий, сталевий та інші холодні металеві відтінки можуть створити відчуття стерильності та відірваності від природи. Український стиль, навпаки, асоціюється з теплом, затишком та природними матеріалами.

Сліпуче білий

Хоча білий колір багато в чому абсолютно універсальний, у великій кількості він може зробити інтер'єр холодним та безликим. Для українського стилю краще обирати теплі відтінки білого, наприклад, молочний, кремовий або слонова кістка.

nabuduvaly.com / Чистий білий буде надто стерильним /nabuduvaly.com

Надмірно насичені кольори

Глибокий фіолетовий, яскраво-червоний чи насичений синій можуть виглядати занадто контрастно на тлі натуральних матеріалів. Краще обирати приглушені, природні відтінки цих кольорів.

Але, пам’ятайте — що будь-які рекомендації дизайнерів неважливі, якщо ви справді чогось хочете. Тож керуйтесь лише власним смаком та вподобаннями — і у вас все буде гарно. Також ми розповідали, який трюк у фарбуванні стін допоможе вам зробити приміщення цікавішим.