Нашестя мишей у домі: ці приманки допоможуть зловити гризунів

Читать на русском
Автор
699
Миші можуть завдати значних збитків
Миші можуть завдати значних збитків. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Вибір правильної принади має вирішальне значення у боротьбі з мишами

Миші не тільки доставляють дискомфорт своєю присутністю, але й можуть завдати значної шкоди. Особливо восени дрібні гризуни шукають притулку у будинках, бо температура падає, а їжі на вулиці стає мало. Тварини не лише гризуть меблі, дроти, продуктові запаси, але також можуть переносити такі захворювання, як токсоплазмоз чи сальмонела.

Боротися з гризунами можна за допомогою отрути від мишей або мишоловки. У разі вибору другого варіанта важливо підібрати правильну наживку.

Чим заманити мишу в пастку

Вибір правильної наживки має вирішальне значення успіху боротьби з гризунами. Наступні продукти, які можна знайти практично в кожній кухонній шафі, вважаються особливо ефективними:

  • Арахісова олія
  • Крем-нуга
  • Сир
  • Шматочки бекону (у тому числі смажені).

Класичні наживки, такі як сир та сало, є відмінними приманками для мишей. Але оскільки миші всеїдні, вибір може змінюватись. Варто спробувати різні приманки. Шоколад, ядра горіхів, насіння або вівсяні пластівці, змішані з арахісовим маслом, також дуже привабливі для дрібних гризунів.

Куди поставити пастку

Щоб максимізувати успіх вилову, пастки слід встановлювати вздовж стін під меблями, тобто там, де пересуваються миші. Спочатку можна встановлювати пастки з приманкою, але не активувати їх. А коли гризуни звикнуть до пристрою, використовувати його як треба.

Спійманих тварин слід випускати на відстань не менше ніж 100 метрів від будинку, щоб вони не повернулися.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно висушити гриби. Якщо все зробити як слід, вони вийдуть дуже смачними.