Один інгредієнт, який і так є на вашій кухні, зробить неймовірним навіть дешевий фарш: просто посипте м’ясо

Читать на русском
Автор
725
Просто додайте соди до фаршу
Просто додайте соди до фаршу. Фото freepik.com

Це покращить смак м’яса та розкриє його

Прості деталі мають суттєвий вплив на смак страв. Приміром, ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось порадою, яка допоможе покращити смак навіть дешевого фаршу.

Ви могли не знати, але звичайна харчова сода може зробити м'ясо м'якшим і соковитішим. Детально розповідаємо про це разом із thekitchn.com.

Чому варто додавати соду до фаршу?

Дія цієї речовини на м’ясо проста і зрозуміла. Коли ми додаємо соду в фарш, вона змінює його структуру, роблячи м'ясо ніжнішим і сприяючи утворенню рум'яної скоринки під час смаження.

Сода піднімає рівень pH у фарші, завдяки чому білки м'яса розслабляються, і воно стає більш ніжним. Крім того, сода допомагає краще утримувати вологу в м'ясі, що робить його соковитішим.

Як використовувати соду для фаршу?

Перед приготуванням додайте 1/2 чайної ложки соди на 500 грамів фаршу. Ретельно перемішайте фарш, щоб розподілити інгредієнт, та дайте постояти йому 15 хвилин.

Смажте або тушкуйте фарш як зазвичай. Також цей метод чудово працює для котлет, тефтель та фрикадельок.

Цей метод працює не тільки з яловичиною, але й зі свининою або курятиною. Спробуйте — і результат вас приємно здивує. Також ми розповідали, як посмажити гору баклажанів на одній ложці олії.