Кілька надрізів — і хребет вийметься разом із кістками: як швидко і просто обробити оселедця на філе

Читати російською
Автор

Як перетворити тушку на філе

Кулінарні навички і знання — це те, від чого і залежить наше вміння або невміння готувати. Ми розповідали, що додати в котлети замість хліба для кращого смаку. Тепер ділимось секретами філетування — розповідаємо, як легко та швидко відділити філе від оселедця.

Це може здатися складним завданням, правильна техніка та трохи практики допоможе вам освоїти це мистецтво. Як це зробити, розповідаємо разом із recipes.net.

Як відділити філе віл оселедця: покрокова інструкція

  1. Вам знадобиться гострий філейний (тонкий і гнучкий) ніж, обробна дошка і, факультативно, пара кухонних ножиць. Якщо ці інструменти у вас є — це зробить процес набагато простішим і безпечнішим.
  2. Оселедець потрібно промити під холодною водою, щоб видалити луску або сміття. Обсушіть його паперовим рушником і черевцем догори покладіть на обробну дошку.
  3. Ножем зробіть неглибокий надріз відразу за зябрами та грудним плавцем. Наступний надріз — потрібно надрізати рибину з одного боку вздовж черева до хвоста. Не поспішайте, щоб не пошкодити м’ясо.
  4. Кухонними ножицями обережно видаліть голову. Це полегшить доступ до філе і видалення кісток.
  5. Вставте філейний ніж у спинку та, рухаючись уздовж хребта, обережно надріжте до хвоста, слідуючи природному вигину риби. Ви отримаєте два філе, скріплені між собою хребтом та кістками.
  6. Покладіть рибину на один бік, і, однією рукою притримуючи хребет, обережно відділіть філе. Не поспішайте — і тоді кістки не зламаються, а виймуться, залишивши вам ціле філе. Переверніть оселедець і повторіть процес філетування з іншого боку.

Пам’ятайте, що досконалим усе робить практика, тому не засмучуйтесь, якщо ваша перша спроба не буде бездоганною. З часом і досвідом ви станете професіоналом з добування філе.

А навичку з відділення філе можна використати в різноманітних смачних рецептах. Приміром, ми розповідали, як приготувати справжній одеський форшмак.