Всі ігнорують це правило, тому м’ясо виходить "підошвою": секрет соковитої страви

Читать на русском
Автор
883
Важливий етап приготування смаженого м’яса
Важливий етап приготування смаженого м’яса. Фото freepik.com

М’ясо після приготування повинне відпочити

Може здатися, що м’ясо готувати легко. Однак тут є чимало тонкощів та нюансів, які слід врахувати. Ми розповідали, що можна додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось важливим правилом, без якого смажене м’ясо стане "підошвою".

Є один дуже важливий крок, який кулінари часто ігнорують. А саме — дати м’ясу "відпочити" після смаження. Розповідаємо про це разом із cookdtv.com.

Навіщо м’ясо повинне "відпочивати" після смаження?

Правильно приготоване м’ясо — важлива частина смаку. Однак соковитість кожного окремого шматочка залежить від того, чи почали ви його нарізати одразу після смаження, чи дали йому трохи "відпочити". Цей останній крок часто ігнорують, але насправді це один із найважливіших етапів у приготуванні ідеального шматочка м’яса.

Просто зніміть шиплячий шматочок зі сковороди чи гриля та загорніть його у фольгу на кілька хвилин. За цей час м’ясний сік, який залишився всередині, матиме час перерозподілитися і знову ввібратися в м’ясо. В результаті страва стане соковитішою та смачнішою.

Пропустити цей етап можна лише якщо після смаження ви перекладаєте м’ясо у соус і завершуєте приготування разом із ним. Це єдиний виняток із правила.

Тож коли наступного разу будете смажити м’ясо, обов’язково зробіть так. Також ми розповідали, як обробити тушку оселедця на філе.