Ймовірно, ви робили ці помилки: як не варто зберігати та готувати картоплю

Читать на русском
Автор
755
Ці поради вам знадобляться
Ці поради вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

Секрети приготування картоплі

Картоплю не дарма називають другим хлібом, адже з неї можна приготувати стільки смачних страв! З неї готують картопляне пюре, смажать, запікають чи тушкують.

Сьогодні ми хочемо розповісти, як правильно зберігати картоплю, про помилки під час приготування та деякі хитрощі, завдяки яким цей коренеплід вийде надзвичайно смачним. Про це інформує "Телеграф".

Зберігання картоплі у холодильнику

Якщо ви звикли зберігати картоплю в холодильнику, краще позбутися цієї звички. Це пов'язано з тим, що картопляний крохмаль під впливом низьких температур перетворюється на цукор, що негативно впливає на смакові властивості овочу. Оптимальний варіант — зберігати картоплю в коморі, де вона залишатиметься свіжою тривалий час.

Варіння картоплі

Картоплю у жодному разі не можна кидати у киплячу воду. Через високу концентрацію крохмалю овоч може зваритися нерівномірно. Щоб уникнути цього, нарізані шматочки потрібно спершу залити холодною водою, а потім поставити на плиту для варіння.

Запікання картоплі

Під час запікання картоплі важливо не поспішати та уникати надто високої температури, оскільки це може пересушити овоч, і його смак погіршиться. Щоб отримати ідеально запечену картоплю, слід підтримувати температуру трохи вищу за середню.

Замочування картоплі

Щоб отримати хрустку і золотисту запечену картоплю, перед приготуванням її слід на деякий час замочити в холодній воді. Це дозволить видалити зайвий крохмаль, що сприятиме кращій текстурі.

Раніше ми писали, як не можна протикати капусту. Ця помилка може коштувати вам заготівлі.