Буде ранній урожай: які п’ять овочів можна посадити на городі у жовтні

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 жовтня 2024, 19:33

Ці п’ять культур запросто переживуть холоди та подарують ранній урожай

Осінь зазвичай час для збирання врожаю. Однак, зібравши щедрий урожай на городі, можна засадити його заново — і жовтень чудовий час для цього. "Телеграф" вже розповідав, як правильно збирати та зберігати яблука на зиму, а сьогодні ділиться, які культури можна посадити на городі у жовтні.

Як виявилося, є аж п’ять овочів, які запросто переживуть похолодання та порадують свіжим раннім урожаєм, пише glavred.info. Вони не бояться холодів і не вимагають додаткового догляду.

Що посадити на городі у жовтні

Цибуля і цибуля-шалот

Цибуля чудово адаптується до холодного сезону, вона не вимагає багато місця та простору. Щоб цибуля та цибуля-шалот добре проросли їх найкраще саджати на сонячній стороні ділянки.

Морква

Насіння моркви можна сіяти у відкритий ґрунт і в жовтні, і в листопаді. Перед цим найкраще обробити ділянку від шкідників. Морква вимагає 12-16 тижнів для дозрівання, а збирати врожай ви зможете цілий рік, повторно висіваючи насіння. Коли морква дозріє, її потрібно акуратно дістати із ґрунту.

Шпинат

Така рослина, як шпинат, любить вологий і добре дренований грунт. Найкраще виділити під шпинат ділянку в напівтіні і робити повторні посіви кожні кілька тижнів, щоб забезпечити свіжий урожай протягом практично всього року, крім морозних місяців.

Листя салату

Протягом усього року можна вирощувати різні сорти салату. Сійте насіння невеликими партіями протягом практично всього року, щоби весь час мати свіжий урожай. Також листя салату можна вирощувати у контейнері на балконі.

Спаржа

Якщо посадити спаржу у жовтні, вона зможе добре розвинутися до зими. Ця культура любить захищені від вітру ділянки з дренованим ґрунтом. Вона вимагає мінімального догляду, який зводиться до мульчування та прополювання.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з чорнобривцями після цвітіння. Можна не лише збирати насіння, а й використовувати сухі стебла.