Секрет найкращої золотистої скоринки: що зробити з картоплею перед запіканням

Читать на русском
Автор
900
Як приготувати її особливо хрусткою Новина оновлена 10 жовтня 2024, 20:55
Як приготувати її особливо хрусткою. Фото Pexels

Вам знадобиться звичайна сода

Смачна картопелька для багатьох — найсмачніший гарнір. Ми розповідали, як приготувати особливо ніжне пюре. Тепер ділимось порадою, яка допоможе вам запекти цей овоч з апетитною золотистою скоринкою.

Є один трюк, який допоможе вам цього досягти. Розповідаємо про нього разом із seriouseats.com.

Як запекти картоплю: секрет золотистої скоринки

Вам варто не просто запекти картоплю, а приварити її перед безпосереднім приготуванням. До того ж, скоринка буде особливо апетитною, якщо під час варіння додати трохи соди. Секрет у тому, що відбувається з картоплею під час варіння.

Річ у тім, що у картоплі є особлива речовина – пектин. Він діє як клей, склеюючи клітини картоплини. Коли ми варимо картоплю, пектин починає руйнуватися. Швидкість цього процесу залежить від кислотності води.

А в лужному середовищі пектин руйнується швидше. Саме тому варто додати соду, яка створює це лужне середовище. Зовнішній шар картоплі стає м'якшим, пухкішим, а при подальшому запіканні утворюється хрустка скоринка, а картопля залишається м'якою і розсипчастою.

Багато соди не потрібно — на 2 літри води достатньо 0,5 чайної ложки соди. І готувати картоплю до повної готовності теж не треба. Коли вона буде напівготовою, злийте воду, обсушіть, додайте улюблені спеції та запікайте в духовці до золотистої скоринки.

Додавання харчової соди у воду для варіння картоплі – це простий і ефективний спосіб зробити її хрусткою при запіканні. Також ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба.