Луска відвалиться сама собою: чудернацький лайфхак для чищення риби, який справді працює (відео)

Читать на русском
Автор
Кухар перевірив лайфхак, і він виявився робочим
Кухар перевірив лайфхак, і він виявився робочим. Фото Колаж Телеграфу

Вам знадобиться морква. І ні, це не жарт

Іноді кулінарні лайфхаки можуть дивувати. Якщо у чищенні часнику за допомогою мікрохвильовки ще є якась елементарна логіка, то прибирання луски з риби морквою здається чимось дуже дивним.

І, схоже не тільки нам. Кухар і блогер Анатолій Добровольський перевірив цей метод. І, яким би безглуздим він не здавався — спосіб справді працює.

Як чистити рибу морквою: покрокова інструкція

Для того, щоб почистити рибу морквою, вам знадобиться, власне, риба і морква. Сирий овоч потрібно розрізати по діагоналі — так, щоб утворився гострий зріз. Покладіть рибину на обробну дошку або стіл, притисніть її однією рукою, а в іншій тримайте шматок морквини.

Притуліть моркву зрізом вниз до луски і починайте проводити нею проти напрямку росту луски, так, щоб гострий край шматочка заходив під луску і підіймав її. І, хоч звучить це справді дивно, але завдяки елементарній механіці цей метод працює.

Звісно, існують більш ефективні та гігієнічні інструменти для чищення риби, такі як ножі та спеціальні скребки. Так, як перевірив кухар на відео, цей спосіб теж працює і може бути використаним при необхідності — наприклад, якщо у вас під рукою немає необхідного інструмента. Також ми розповідали, як заморожувати гарбуз.