Всього 20 секунд — і гора часнику начищена: це ще ніколи не було так просто

Читать на русском
Автор
995
Секрет швидкого чищення часнику
Секрет швидкого чищення часнику. Фото Freepik

У мікрохвильовці це можна дуже просто зробити

Часто для консервації чи страв нам потрібно багато часнику. Ми розповідали, як почистити одразу кілька кілограмів томатів. Тепер розповідаємо, як мікрохвильова піч допоможе вам очистити часник від шкірки.

Чищення часнику може бути клопіткою справою — шкірка липне до зубчиків і до рук. Але є простий лайфхак, який значно полегшить це завдання. Про нього розповіли на foodiecrush.com.

Як чистити часник у мікрохвильовці?

Помістіть неочищені зубчики часнику в невелику миску і поставте в мікрохвильову піч. Нагрівайте часник впродовж 15-20 секунд. Якщо часнику багато, час можна збільшити. Після цієї короткої маніпуляції шкірка буде легко відшаровуватись — залишиться її лише зняти.

Чому цей метод працює? Під впливом мікрохвиль волога всередині зубчиків нагрівається і створює пар, який відшаровує шкірку. Шкірка ж, в свою чергу, підсихає і легко відходить.

Час нагрівання може варіюватися залежно від потужності мікрохвильовки і кількості часнику. Починайте з 15 секунд і поступово збільшуйте час, якщо потрібно. Після нагрівання часник буде гарячим, тому використовуйте рукавички або прихватки.

Коли часник охолоне, ви легко зможете зняти з нього шкірку. Також ми розповідали, як можна вдало заморозити баклажани.