Шкірка злізе сама: блогер поділився лайфхаком, який дозволить очистити одразу гору томатів (відео)

Читать на русском
Автор
1138
Ідеально для томатної заготівлі Новина оновлена 24 вересня 2024, 17:55
Ідеально для томатної заготівлі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Так можна почистити одразу кілька кілограмів помідорів

Активно тримає сезон консервації томатів. Для багатьох рецептів, наприклад, ароматного кетчупу, потрібно очистити одразу багато помідорів.

Класичним способом вважається бланшування — коли томати ошпарюють окропом, а потім перекладають в холодну воду. Так можна зняти шкірку, однак для справді великої кількості це не дуже зручно, ще й можна обпектись. Цікавим лайфхаком поділились у кулінарному блозі homegrown_handgathered.

Цей метод дозволяє швидко і легко зняти шкірку з великої кількості помідорів

Так вам не потрібно витрачати багато часу на обробку кожного плоду вручну. Потрібно просто швидко запекти помідори в духовці. Температура пом'якшує шкірку, що значно полегшує її зняття — достатньо просто підчепити, і шкірка злізе сама собою.

Ретельно вимийте помідори і обсушіть їх паперовим рушником. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Чоловік на відео розповідає, що для своїх заготівель зрізає нижню частину томата — ту, де розміщена плодоніжка.

Тоді він викладає томати на деко в один шар, обрізаною частиною вниз, і ставить деко на кілька хвилин в духовку. Після цього залишиться лише вручну зняти шкірку — вона буде легко відходити.

Очищені помідори готові до використання в різних стравах: для приготування соусів, супів, салатів тощо. Запікання дозволяє обробити велику кількість помідорів за короткий час. Також ми розповідали, скільки точно солі потрібно для квашення одного кілограма капусти.