Це врятує вашу квашену капусту: що зробити з продуктом, якщо він гірчить

Читати російською
Автор

Квашену капусту ще можна врятувати

Квашена капуста є однією з улюблених осінніх страв багатьох українців. Рецептів її приготування існує безліч, однак, щоб продукт не був занадто солоним та не гірчив, варто дотримуватися технологій приготування.

Проте, якщо приготування не вдалося й ви відчуєте гіркуватість, капусту ще можна врятувати. Як саме це зробити — розповідає "Телеграф".

Що робити, якщо квашена капуста гірчить

Гіркота може бути зумовлена кількома факторами:

  • недостатня кількість солі,
  • невідповідні умови для бродіння,
  • погана якість початкової сировини

Основна порада, як зробити квашену капусту менш гіркою – промити її у холодній воді. Це не лише покращить смак, але й освіжить капусту перед тим, як подавати її на стіл.

Чи потрібно завжди промивати квашену капусту? Ні, лише тоді, коли вона стає занадто солоною або гіркою. Після промивання можна додати трохи цукру або натертої моркви, щоб зменшити гіркоту та збалансувати смак капусти.

Іноді розсіл у квашеній капусті може стати слизьким і в'язким. Це часто є наслідком неправильної ферментації або потрапляння небажаних бактерій у продукт. Що реанімувати капусту, її слід ретельно промити, а потім приготувати свіжий розсіл із правильним вмістом солі. Також важливо зберігати капусту в чистому посуді та підтримувати належну температуру.

Отже, для того, щоб уникнути появи гіркоти та слизу у квашеній капусті, необхідно контролювати умови ферментації, правильно дозувати сіль і зберігати продукт у чистій, герметично закритій тарі.