Кухар провів експеримент і розповів, як насправді користуватися фольгою: результати дивують (відео)

Читати російською
Автор

Якою стороною обгортати фольгу навколо їжі

Фольга — універсальний інструмент кухаря. В ній можна посмажити м’ясо чи запекти картоплю. Однак як правильно її використовувати?

Багато кухарів сперечаються про те, якою стороною фольги слід загортати продукти під час приготування: блискучою чи матовою. Часто лунають твердження, що блискуча сторона відбиває тепло і прискорює приготування. Цю теорію вирішив перевірити кухар з каналу Grill Top Experience.

Як перевіряли "теорію блискучої сторони"?

Щоб розвіяти ці сумніви, кухар провів експеримент. Він запікав картоплю, загорнуту в фольгу різними сторонами. Для чистоти експерименту він використав кілька способів приготування.

Результати показали, що різниця в температурі картоплі, загорнутої різними сторонами фольги, була незначною і не вплинула на кінцевий результат. Таким чином, можна зробити висновок, що на швидкість приготування їжі впливає більше тип духовки, температура та час приготування, ніж сторона фольги.

Таким чином, єдина причина загортати м’ясо в блискучу сторону – це якщо ваше м’ясо самозакохане і любить дивитися на себе, — підсумував кухар.

Тому на сторону фольги можна взагалі не звертати уваги. Також ми ділились секретом особливої соковитості котлет.