Всього 10 хвилин — і авокадо стигле: лайфхак, завдяки якому проблема зеленого фрукта зникне (відео)

Читати російською
Автор

Авокадо стане стиглим за лічені хвилини

Авокадо є досить популярним фруктом в Україні. З нього готуються різноманітні салати, роблять смузі чи подають бутерброди з рибою.

Однак, досить розповсюдженою проблемою є незрілість авокадо, оскільки ідеально стиглий фрукт знайти важко. Тому господині купують їх зеленими та залишають вдома до дозрівання. Сьогодні ми хочемо розповісти, як "дозріти" авокадо всього за 10 хвилин. Лайфхаком поділилися в TikTok-акаунті "freshlysnapped".

Як зробити авокадо стиглим

Спершу жінка туго загорнула незрілий авокадо у фольгу і поклала на деко. Для досягнення бажаного результату вона рекомендує розігріти духовку до 200 градусів і залишити авокадо там лише на 10 хвилин. Завдяки цьому плід стане м'якшим і його легко можна буде розрізати, щоб отримати ніжну та красиву внутрішню частину.

Якщо ж ви маєте час, можна покласти авокадо в коричневий крафтовий пакет, де він дозріватиме протягом 2-3 днів. Цей спосіб буде ще ефективнішим, якщо поставити пакет на сонячне підвіконня. Якщо авокадо дозріло, але ви поки не плануєте його їсти, перемістіть його в холодильник — прохолода допоможе зберегти стиглість довше. Стиглий авокадо може залишатися свіжим у холодильнику 2-3 дні.

Раніше ми писали, як не можна протикати капусту. Ця помилка може коштувати вам заготівлі.