Через це у вас розварюються макарони: "золота" формула італійських кухарів, яка завжди працює

Читать на русском
Автор
1045
Безпомилковий спосіб приготування пасти
Безпомилковий спосіб приготування пасти. Фото uaportal.com

Як правильно варити макарони

Приготування їжі — це ціле мистецтво, і його успіх залежить від маленьких деталей та нюансів. Ми розповідали, що можна додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось простою формулою, яка допоможе вам завжди варити ідеальні макарони.

Це пропорція, яке італійські кухарі називають "золотою" для приготування будь-яких макаронів. Це "1-10-10". Детальніше розповідаємо разом із ohmymag.co.uk.

Як правильно варити макарони

Вважається, що 100 грамів макаронів в сухому вигляді можуть стати повноцінною порцією для однієї дорослої людини. Щоб її приготувати, знадобиться 1 літр води та 10 грамів солі. Так і виходить "1 — 10 — 100". Якщо потрібна паста більше, ніж на одного — просто множте.

Якщо взяти замало води, у макаронів не буде місця, щоб зваритися, тому вони будуть злипатися. Коли вода закипить, додайте сіль, а потім макарони. Сіль подовжує час варіння, тому її слід додавати одночасно з макаронами. Ідеальний час приготування макаронів вказаний на упаковці, відраховуйте його від повторного закипання води після того, як ви кинули пасту.

Після завершення приготування просто злийте пасту і насолоджуйтеся нею з соусом на ваш вибір. Також ми розповідали, як швидко зняти філе з оселедця.