Ви ще ніколи не чистили часник так швидко: як це зробити за 20 секунд

Читати російською
Автор

Часник почистите дуже швидко

Господині часто використовують часник під час приготування великої кількості страв, саме тому він завжди має бути під рукою. Раніше ми вже розповідали, як правильно зберігати цей овоч, а тепер хочемо поділитися лайфхаком, завдяки якому часник можна почистити швидко та без зайвих зусиль.

Одним із найбільш ефективних методів є використання мікрохвильовки. А хитрістю ділиться "Телеграф".

Як почистити часник за допомогою мікрохвильовки

Зубчики часнику необхідно помістити в миску і нагріти в мікрохвильовці протягом 20 секунд на максимальній потужності. Після цього вони стануть м’якими, злегка роздуються, і шкірка буде легко відділятися. Важливо врахувати, що після нагрівання часник частково приготується і втратить свою гостроту, тому цей метод не підходить для використання сирого часнику.

Високу ефективність показує спосіб очищення часнику в банці. Зубчики необхідно викласти в банку та закрутити кришку. Потім ємність потрібно різко струсити кілька разів, і шкірка відпаде сама собою.

Другий популярний метод — роздавлювання ножем. Зубчики слід викласти на дошку та притиснути плоским боком ножа. Після здавлювання лушпиння легко зійде, і цей спосіб підходить для великих шматочків.

Ще один лайфхак для очищення часнику — помістити його в теплу воду. Кінчики зубчиків потрібно відрізати та покласти в миску з гарячою водою на хвилину. Після цього шкірка знімається легко пальцями.

Раніше ми писали, як приготувати часникове масло із зеленню. Воно виходить смачнішим, ніж будь-які намазки.