Цікавий трюк від дизайнерів: як дешево "поділити" кімнату на зони

Читати російською
Автор

Стелаж — це значно краще, ніж звичайна перегородка

Ремонт та оновлення житла — це рішення, яке може обернутись не лише витратами, а й незручністю. Ми розповідали, як обирати шпалери на кухню. Тепер поговоримо про стелаж як універсальний інструмент для зонування простору.

Часто для розділення простору, наприклад, квартири-студії або великої вітальні, використовують перегородки. Однак, якщо хочете заощадити, стелаж – це саме те, що вам потрібно. Цей елемент меблів не тільки дозволяє організувати простір для зберігання речей, але й слугує чудовим інструментом для зонування кімнати. Про це розповіли на loveproperty.com.

Чому стелаж кращий за перегородку?

Стелаж можна легко переставити в інше місце або змінити його конфігурацію, адаптуючи до ваших потреб. Це ідеальне рішення, якщо ви полюбляєте час він часу переставляти меблі — врешті-решт, у вас не вийде просто пересунути перегородку.

nabuduvaly.com / Тут стелаж відділяє зону спальні від вітальні /nabuduvaly.com

Також стелажі менше "закривають" простір, адже відкриті полиці пропускають світло, візуально не обмежуючи простір. А ще це гарне місце для зберігання — там можна розмістити книги, декоративні елементи, кімнатні рослини або навіть створити міні-офіс з допомогою гарного стелажа.

Сучасні стелажі відрізняються різноманітністю форм і конструкцій, тому ви легко знайдете модель, яка вам до вподоби. Також ми розповідали про цікаве рішення у фарбуванні стін.