Відмити до блиску ванну кімнату можна швидко і за три копійки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 жовтня 2024, 09:51

Позбутися вапняного нальоту просто

Для догляду за сантехнікою вдома можна використовувати екологічні засоби, які завжди знайдуться під рукою. Сода, оцет та лимонна кислота чудово підходять для чищення ванної кімнати чи кухні.

"Телеграф" зробив добірку простих рецептів, як швидко та якісно відчистити сантехніку. При цьому ви не лише суттєво зекономите гроші у своєму гаманці, а й зменшите вплив агресивної хімії на своє здоров’я та навколишнє середовище.

Очищення содою та оцтом

Сода допомагає відчистити наліт, а оцет видаляє бактерії та вапняні відкладення. Достатньо нанести соду на вологу поверхню, а потім розпилити оцет. Зачекайте 10-15 хвилин, після чого промийте поверхню теплою водою. Цей метод дуже ефективний для рукомийників, ванн та унітазів. Не забувайте, що під час роботи з оцтом важливо провітрювати приміщення, тож не зачиняйте двері у ванну кімнату, доки там прибираєте.

Лимонна кислота для сяючої ванни

Розчиніть 4 чайні ложки лимонної кислоти у двох склянках теплої води. Нанесіть цей розчин губкою на поверхні з нальотом та залиште приблизно на пів години.

Після цього просто ретельно змийте водою. Лимонна кислота не лише усуває забруднення, а й допомагає освіжити поверхні та надати їм блиску.

Для чищення кахлю та скла

Столовий оцет (6-9%) добре підходить для очищення плитки та скла. Залийте оцет у пляшку з розпилювачем і нанесіть на поверхню.

Через 20-30 хвилин протріть м'якою губкою і змийте залишки водою. Цей спосіб відновить блиск кахлю та ефективно видалить водний наліт.

Як часто потрібно мити сантехніку?

Унітаз рекомендується мити щонайменше раз на тиждень, аби запобігти накопиченню бактерій і неприємних запахів. Окрім цього, варто проводити глибоке очищення щомісяця, використовуючи більш концентровані засоби, як оцет або перекис водню, щоб уникнути утворення вапняного нальоту.

Рукомийник у ванній кімнаті потрібно мити кожні 2-3 дні, особливо якщо його активно використовують. На ньому швидко накопичуються залишки мила й зубної пасти, що може сприяти появі бактерій. Регулярне протирання содовим або оцтовим розчином не лише забезпечить чистоту, а й додасть свіжості приміщенню.

Ванну рекомендується мити як мінімум один-два рази на тиждень, особливо якщо вона часто використовується. Якщо ванна використовується рідше, можна робити це раз на два тижні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, як швидко і легко вимити мікрохвильовку. Вам залишиться тільки протерти поверхні.