Знадобиться всього два предмети: як швидко прибрати заломи на черевиках

Читать на русском
Автор
Як прибрати заломи на черевиках Новина оновлена 09 жовтня 2024, 23:03
Як прибрати заломи на черевиках. Фото Freepik

Заломи можуть з’явитися як на дорогому, так і на дешевому взутті

Підтримувати взуття в чистоті та доглянутому вигляді – запорука не лише стилю, а й комфорту. Заломи та неприємний запах можуть з’явитися раптово, але є швидкі та ефективні рішення, щоб повернути взуттю акуратність.

Заломи на взутті зазвичай з’являються в місцях згинів — найчастіше це носок і бічні частини. Про те, як їх позбутися розказано в матеріалі "ТСН".

Як прибрати заломи на черевиках

Заломи можуть з’явитися як на дорогому, так і на дешевому взутті, і це не залежить від якості матеріалу. Основною причиною їхньої появи є постійний рух і тиск при ходьбі, особливо в місцях згинів. Але не варто переживати: існує простий спосіб повернути взуттю колишній вигляд, і для цього вам знадобляться всього два предмети — праска і чиста серветка або тканина.

Щоб позбутися заломів на черевиках за допомогою праски, спочатку переконайтеся, що взуття чисте та сухе. Потім візьміть трохи вологу тканину і покладіть її на заломи. Встановіть праску на низьку або середню температуру без пари та акуратно пропрасуйте тканину, рухом уперед і назад, не затримуючись на одному місці.

Після цього залиште взуття остигати при кімнатній температурі з тканиною на місці на кілька хвилин, щоб зберегти форму. За потреби заповніть черевики газетами або спеціальними вставками, щоб запобігти новим заломам.

"Телеграф" писав раніше, як восени висушити промокле взуття. Є кілька лайфхаків.