Папір, рис й не тільки: цінні лайфхаки, щоб восени висушити промокле взуття

Читать на русском
Автор
648
Восени промокле взуття — звичайна справа
Восени промокле взуття — звичайна справа. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ефективні способи позбутися вогкості

Восени дощова погода може застати зненацька. Навіть найякісніше взуття не завжди здатне вберегти ноги від вогкості. Промокле взуття не тільки приносить дискомфорт, а й може призвести до неприємних наслідків.

Важливо не тільки правильно висушити взуття, але й зробити це максимально швидко, щоб воно зберегло свою форму і не втратило якості. "Телеграф" розповідає про кілька простих, але ефективних способів, які допоможуть висушити взуття швидко та безпечно.

Як швидко висушити взуття

Звичайний папір (газети, паперові рушники) — один із найкращих способів увібрати зайву вологу. Для цього щільно набийте взуття папером та залиште його на кілька годин. У міру намокання папір можна міняти. Газети також допоможуть зберегти форму взуття. Однак варто уникати кольорового паперу, який може залишити сліди фарби на внутрішній стороні взуття.

Рис відмінно вбирає вологу, що робить його ідеальним для швидкого сушіння взуття. Просто насипте рис у шкарпетки, зав’яжіть їх і вкладіть всередину промоклого взуття. Аналогічним способом можна використовувати сіль. Вона також допоможе швидко позбутися вологи всередині взуття.

Якщо у вас є спеціальна електрична сушарка для взуття, це буде найкращий варіант. Вона підтримує оптимальну температуру і не пересушує матеріал, що особливо важливо для шкіряного або замшевого взуття.

В екстрених випадках можна використовувати фен, спрямовуючи тепле (не гаряче!) повітря всередину взуття. Також можна залишити взуття поряд з обігрівачем, але не надто близько, щоб не деформувати матеріал.

Будь-який із запропонованих методів допоможе вам впоратися з цією проблемою, головне — пам’ятати про дбайливе ставлення до матеріалу взуття та уникати надмірного нагрівання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися конденсату на вікнах за допомогою кімнатних рослин.