Лайфхак для найсмачніших дерунів: чим замінити борошно, щоб страва стала фантастичною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 621
![Чому варто додавати манку в деруни](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/3b/6b9d91f9-139ae798c7ae358a53d70d414fbcd3b3.jpg?v=6089_2)
Зазвичай додають борошно, однак є кращий варіант
Маленькі секретики приготування страв важать багато для фінального результату. Ми розповідали, як зробити соковитим фарш. Тепер ділимось секретом смачних дерунів.
Зазвичай для скріплення картопляного тіста на деруни в нього кладуть борошно. Однак є набагато цікавіше та ефективніше рішення. І це — звичайна манка. "Телеграф" розповідає детальніше.
Навіщо додавати манку в деруни?
Манка — це не просто інгредієнт, а справжній секрет, який робить деруни особливо ніжними та повітряними. Як і борошно, манка чудово вбирає зайву рідину з тертої картоплі, що запобігає розвалюванню дерунів під час смаження.
Однак борошно "забиває" тісто, забирає на себе його смак та робить деруни жорсткими. В противагу класичному компоненту, манка дещо підсилює смак картоплі, роблячи його більш насиченим.
![що додавати в тісто для дерунів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/b/96/1b453349-3f9aa3dea0123b271872fec0b632896b.jpeg?v=7863_1)
Як правильно додати манку в тісто для дерунів?
На 1 кг тертої картоплі достатньо 2-3 столових ложок манки. Додайте її вже в майже готове тісто, ретельно вимішайте та відставте — дайте йому постояти близько 15 хвилин. За цей час манка вбере в себе зайву вологу і набухне, що зробить деруни ще більш ніжними.
Смажте такі деруни, як зазвичай — це буде дуже смачно і ароматно. На смак готової страви манка не вплине. Також ми розповідали, як очистити руки після грибів.