Чому котлети розвалюються просто на сковороді: одна помилка, яку роблять кулінари

Читать на русском
Автор

Як насправді потрібно смажити котлети

Маленькі тонкощі приготування мають великий вплив на смак страв. Ми розповідали, що варто покласти в деруни замість борошна. Тепер розповімо, кому котлети можуть розвалюватися просто на сковороді.

Одна з найпоширеніших причин – надмірне перевертання. "Телеграф" розповідає про це детально.

Чому не можна часто перевертати котлети?

Коли ви постійно піднімаєте котлету, щоб перевернути, вона втрачає сік, стає сухою і може розвалитися. Найкращий варіант — перевернути котлету всього один раз. Дочекайтеся, поки низ котлети добряче підрум'яниться і утвориться скоринка. Це допоможе утримати сік всередині. Тільки після цього перевертайте і смажте до повної готовності.

З цього випливає і наступне правило. Смажте котлети на середньому вогні — так ви отримаєте оптимальну температуру для приготування страви. Сильний вогонь призведе до того, що зовнішня частина підгорить, а всередині котлета залишиться сирою.

Терпіння – головний секрет соковитих котлет. Також ми розповідали, як елементарний трюк з цибулею допоможе вам вивести смак страв на новий рівень.